mrknowitall

Medlem
 • Antal inlägg

  792
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  75

Like-aktivitet

 1. mrknowitall fick en like av bsj i Köpa mobilabonnemang   
  Jaha. Välkommen till forumet mellan kunder. För 100 kr kan jag ge dig lite bra länkar till Telias Facebooksida eller numret till 90200. 
 2. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Problem wifi/Fiber   
  Jo men detta är ju även ett diskussionsforum och vad Mats menar är ju att man får ju anta att din router står på övervåningen av en anledning. Annars hade du ju inte haft båda i huset. Vill man fortsätta att använda den för tex täckningen, så räcker det ju att byta kanal på en av dom. Tex genom att kolla i gränssnittet och därefter byta eller genom wifi analyzer som app och separera kanalerna. Det är ju inte så att din Asus är en störsändare. 
 3. mrknowitall fick en like av Peter André i Telia Play+ fungerar inte i publika nät! (enl. Telia Support)   
  Intressant. Vad är ett publikt nät som avses här? Hur skulle Telia kunna identifiera det? En publik ipadress är ju precis vad man får när man kör dhcp. Hur kan en operatör se att man kopplas upp från ett så kallat publikt nät och hur skulle detta kunna spärras? Vem skulle få virus? Den som surfar eller Telia?  Jag tror du pratar i nattmössan :-) Hur ställde du frågan? 
 4. mrknowitall fick en like av bsj i handla i webshop   
  Kan ha med detta att göra:
   
  http://stormhighway.com/lightning_never_strikes_the_same_place_twice_myth.php
 5. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Vad sysslar Telia med? Sänker hastigheten!   
  Jo men Bredbandskollen säger ju bara vad din sammanlagda kedja klarar, inklusive hemnätverk. Att det blir bättre när länken blir snabbare är naturligt. Funkar det bra direkt i burken så är det ju bara att byta routern.
 6. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Vad sysslar Telia med? Sänker hastigheten!   
  Det kan finnas flera orsaker till att nedladdningshastigheten minskar. Att Telia sänker i porten kan vi nog lägga på runt plats 73. Hur mäter du? direkt i routern? Direkt i modemet? Över wifi? Är det dålig sprätt så kan det ofta bero på att själva kabeln är dålig tex pga fukt, men då borde synkhastigheten ha sjunkit sedan tidigare på motsvarande nivå.
 7. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Förtursöppning, sidor fungerar inte.   
  Haha vem har inte missat en räkning? 
  Ett tips är att kolla dns. Låter misstänkt dnsfel nämligen. Byt dns till Googles 8.8.8.8. Du kan sätta detta både i routern och tex i en dator för att prova om detta är felet. 
 8. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Få ut separat ljud från motorola vip 1003 tv-box   
  Det låter som om du på 1-4 får ut ljudet i Dolby Digital, Surround 5.1, och att din streamer inte fixar det. Åttan och dom kör vad jag vet inte surround, utan vanlig stereo, och då funkar det. Kolla om du kanske i inställningarna i boxen kan välja stereo hela tiden, i stället för DD el 5.1. Annars kan du säkert koppla din spdif ut från tv:n samtidigt På baksidan eller sidan på tvn brukar det finnas sådant uttag. Det gör jag på min tv till en extern högtalare. Finns vanlig stereoplugg i tvn kan du köpa en adapter för några kronor. Kanske du kan göra likadant i din receiver om du hittar en knapp för att ändra till stereo, eller använda något hörlursuttag.  
 9. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Få ut separat ljud från motorola vip 1003 tv-box   
  Det finns inget liknande HDMI pass through du kan aktivera i receivern? Men som sagt prova att byta ljudinställningar i boxen först. Ett annat tips skulle kunna vara att koppla allt till TVn först med HDMI, och sedan ta ljudet från TVn till receivern. Då kanske du får ljud i båda samtidigt.
 10. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Telias ointresse av kundkontakt   
  Exakt, just det är väldigt vanligt. Men då tvingar man kunden att välja diverse kategorier och att tillföra viss tvingande information, och då fungerar det bra.
 11. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Telefonplugg med och utan plastpinne i mitten   
  Jag är inte expert, men pinnens funktion är att bryta strömmen mellan de metallbleck som sitter i respektive uttag. Så länge ingen traditionell kontakt sitter i så sitter de som bekant ihop, och det betyder att alla uttag i kedjan är just då parallellkopplade (i princip, eg kaskadkopplade). När du då sticker i kontakten i uttaget, pressas blecken isär och alla signaler/ström går genom din telefon och vänder tillbaka, och sedan inte  vidare i kedjan (när luren är lyft). Detta är vad jag vet för att alla telefoner efter den aktiva telefonen i kedjan ska vara bortkopplade. I vissa länder så kopplar man på ett annat sätt och alla telefoner kan användas samtidigt. Det är därför man ibland ser i filmer att folk tjuvlyssnar i en lur, vilket inte går i Sverige (om man inte brutit av den då). Av samma anledning så vill man alltid sätta ett ADSL-modem i första uttaget.
 12. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Trådlös skrivare   
  Så brukar jag göra 😀. Det enda är att man får klistra en liten fusklapp på routern så att se alla i familjen lyckas hitta rätt lösen i framtiden 😀
 13. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i XBMC och XOT odugligt med Telia fiber men klockrent på mobilt bredband?   
   
  Just det ja :-) menade naturligtvis 8.8.8.8
 14. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Session   
  Kul att det löste sig! Alltid roligt med återkoppling på diverse problem. Får be om ursäkt för mitt raljanta förslag innan .-)
 15. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Telia Refill i Mexiko   
  Håller med BSJ. Verkar ju som om du hade ett öre på kortet innan bonus. Kolla även vilka operatörer Telia har avtal med och gå in och välj någon av dessa manuellt. det är ju inte säkert att de/den operatörer Telia har avtal med finns etablerade där du befinner dig.
   
  Typ: Inställningar, Anslutning-mobilnätverl-Nätverksoperatörer-Sök efter nätverk (Ser kanske lite annorlunda ut i Oneplus)
 16. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Identifiera kabel   
  Först och främst, så vi reder ut ett missförstånd. I 99 fall av 100 så har man fiber in i själva bostaden bara. Sedan omvandlar man till kopparkabel, vanligtvis numera cat 5e eller 6. Denna omvandling sker vid inkommande kabel, och du bör hitta en enhet som det står tex Inteno, Cts eller Raycore på. Därifrån kopplar man sedan husets nätverk, antingen direkt eller via en router och patchpanel. Det du ser på bilden är troligen en cat 5e utp, googla lite på den. Du behöver koppla på en rj45kontakt med en tång du kan köpa i elektronikhandeln. Kallas crimp. Sedan är det nödvändigt att du hittar andra änden av kabeln och ser till att den är ansluten till din router, patchpanel etc. 
 17. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i SVT Play i Arris VIP 4302   
  Den typen av frågor ställer jag på Telias Facebooksida. Inne här svarar bara vanliga kunder annat än i undantagsfall. Eftersom aldrig några vanliga frågeställare återkommer med besked så självdör tyvärr detta forumet av sig självt. Att någon svarar här om svtr etc inom kort  är nog tyvärr inte så sannolikt. 
 18. mrknowitall fick en like av Mats A i Dålig koll på era play tjänster   
  Själv har jag hört att Mats A är köpt av Svenska Curlingförbundet.
 19. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Huawei 10 Pro ansluter inte till fiber   
  Japp tänkte på det med att de kanske har tv kollektivt i husen men att man måste registrera sig för bredband. 
 20. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Huawei 10 Pro ansluter inte till fiber   
  Kolla ipadressen på wansidan. Är det inte en publik adress utan 10.x.x.x så är det inget bredband aktiverat. Enklast genom att gå in på 192.168.1.1 etc etc, men detta finns det redan trådar i massor om ifall instruktioner behövs.
 21. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Huawei 10 Pro ansluter inte till fiber   
  Exakt, som asawid skriver. De måste registrera sin villa/lägenhet eller vad de nu har och det är därför det stannar på bredbandswebben. En enkel procedur på ett par minuter. Enklast troligen att göra detta via en dator.
 22. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Logga in på routern   
  Ja den kan ändras. Troligen gör den det. Det kan den göra även om du inte byter router.
 23. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Föräldrakoder till TV-boxen   
  Med tanke på hur din fråga är formulerad så gissar jag att du frågar Telia. Frågar du oss vanliga användare hade du kanske börjat med ett hej allihopa. Svaret är går inte enkelt. Provat pinkoden? Telia svarar inte här. 
 24. mrknowitall fick en like av Max Wik i Det går inte att logga in 5GHz nätverket   
  Access key är inte lösenordet till routerns wifi, utan det är lösenordet när du loggar in i routerns gränssnitt. Det är något helt annat än när du bara ska koppla upp dig. Det du behöver är wireless key. Det står också på din router om du nu inte ändrat det tidigare. I så fall får du antingen logga in i routern och kolla eller återställa den genom att hålla en knapp intryckt tills den startar om. Sedan är det bara att koppla upp prylarna igen. 
 25. mrknowitall fick en like av bsj i Session   
  Du jobbar troligen som it - konsult och med dessa graverande uppgifter säljer jag omedelbart mina aktier i Telia. Vad är nästa steg? Kan Telia även lägga ut fler uppdrag på andra? Jag blir galen om de till exempel slutar med cornflakes i affären eller bensinen tar slut på shell! Nu är jag mörkrädd.