mrknowitall

Medlem
 • Antal inlägg

  927
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  123

Like-aktivitet

 1. mrknowitall fick en like av Christer S i Inga samtal till mobilnr i Holland   
  Svårt för oss vanliga användare här inne att veta vad det kan vara. Detta är som sagt ett forum mellan kunder och eftersom ts själv inte brytt sig om att felsöka vidare själv, eller att bidra med information hur man beskrivit kontakten med supporten undrar man om hur och varför andra kunder skulle orka engagera sig. Minsta möjliga insats borde vara att prova med en kompis telefon, annat simkort från samma område och eller annan operatör och tala om resultatet innan man frågar vidare. 
 2. mrknowitall fick en like av miandme i Ny router. Telia Zappa   
  De måste ligga på samma nätverk. Prova att byta tex mellan 2,4 och 5 GHz. 
 3. mrknowitall fick en like av miandme i Ny router. Telia Zappa   
  Det har du ju faktiskt helt rätt i Dan :-) Tänkte mer på Chromecast där G-näten brukar ställa till det. Men som sagt, kolla att de har samma nätverk!
 4. mrknowitall fick en like av 56saiT i TV-bilden fryser   
  Hej hopp! En liten kommentar bara. Det är nog inte bara en chromecast som den klarar utan problemet med chromecast var att en gammal programvara i dom fullständigt sänkte nätverket genom massanrop under kort tid. Som du skriver finns det flera olika anledningar till ev frysningar och bara symptomen är lika. Ungefär som att man är sen till jobbet, men det kan bero på trafiken eller bilen eller att man tankat diesel. Typ ungefär :-) 
 5. mrknowitall fick en like av Lars Melin i Kabel till TV box   
  Om du är kund direkt till Telia, Telia Öppen fiber, villafiber etc och inte tex via ett kommunalt nät, så fungerar det om använder den router Telia skickar med. Bara att koppla en enkel switch i tvbänken alltså. 
 6. mrknowitall fick en like av Lars Melin i Kabel till TV box   
  Om du är kund direkt till Telia, Telia Öppen fiber, villafiber etc och inte tex via ett kommunalt nät, så fungerar det om använder den router Telia skickar med. Bara att koppla en enkel switch i tvbänken alltså. 
 7. mrknowitall gav en like till Anaesthisia i När kommer (mer) stöd för VoLTE   
  Nej, du behöver wifi-samtal för att kunna använda röstsamtal och sms över wifi.
  VoLTE handlar om att kunna hantera röstsamtal och sms över 4G/LTE.
  Det är två olika funktioner och det finns telefoner som har stöd för det ena men inte det andra.
  Och det finns som sagt åtminstone en svensk operatör som har stöd för fler telefoner än vad Telia har, även om den skillnaden lär minska över tid eftersom det nog handlar om halvgamla modeller som det skiljer på.
   
  A
 8. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i När kommer E-Sim?   
  Kommer inte innan 2019 enl Telias FB. Så, sluta gnäll nu :-)
 9. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i 100GB surf gratis vid telefonköp   
  Gör som jag på McDonalds, jag brukar köpa en plusmeny när de bjuder på den, och sedan lämnar jag tillbaka min Big Mac och Co, men då får jag över en näve pommes i stället!
 10. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i 503 Service Temporarily Unavailable   
  Tror det räcker att du startar om routern. Det är ett känt fel att den läcker minne och efter nån dag kraschar apit i routern. 
 11. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Fiber   
  Japp så ska du göra. Och nej inget behöver ändras i Asusen men det kan ta upp till en kvart innan allt hoppar igång efter att du kopplat bort din Technicolor. Alltså, från mediaomvandlarens röda port till Wan på Asus och från Asus lan till dina uttag. 
 12. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Fiber   
  Kanon med bilder! Hängde inte riktigt med på bryggningen, och varför. Har du bryggat Telias Technicolor menar du? Skälet till att man bryggar den är att man vill ha egen router och fortsätta ha TV i en dedikerad port i Technicolorn, och använda en egen router, men vill man inte ha TV i någon port längre  så räcker det att ta bort Technicolorn och köra din Asus ensam, och då kan du koppla båda portarna/kablarna ut i dina uttag.
 13. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Fiber   
  Om du förklarar mer så ska vi nog kunna hjälpa dig bättre. Ta bilder på utrustningen tex. 
 14. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Era felsökning är under all kritik   
  Vi får banne mig bättra oss. Här sitter vi kunder och tror att våra felsökningar är minst lika bra som grannens som inte ens hjälper till härinne, och så visar det sig att de inte duger. Min senaste felsökning när mina kanaler försvann var att först prova utan glasögonen, men det blev sämre utan. Sedan drog jag ner på träspriten och det hjälpte. Min personal är det synd om, det stämmer. Barn har ingen känsla för kvalitet, och det stämmer. Ungarna städar dåligt för de pengarna jag betalar... 
 15. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Min router fiber hittar inte mitt abonnemang   
  Koppla in din dator med en kabel direkt i uttaget i väggen. Gå sen in på bredbandswebben.se och med dhcp påslaget i datorn. Sedan ska du kunna välja tjänster igen. Alternativt gå in på Telias Facebooksida och tala om din exakta adress i ett pm. De har öppet på helgen. 
 16. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Nätverks-id vid installation av ny TV   
  Kul att det löste sig 👍
 17. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Fiber: Switchingproblem   
  Du behöver sätta en router först i kedjan eftersom du behöver fler ipadresser till dina enheter. Att det funkar med 2 är för att du ibland får upp till 2 publika ipadresser från Telias dhcp även om man är garanterad bara en. 
 18. mrknowitall fick en like av Mats A i Nätverks-id vid installation av ny TV   
  Kundtjänst har öppet även på helgen på Facebook. Skicka ett pm bara. Men nätverksid som tvn frågar efter är inget du behöver ange. Du ska ju installera digitaltvboxen från Telia, inte meka i tvn. Alla koder finns i mitt Telia. Troligen är du inne och kanalsöker på kabel tv just nu och det är helt uppåt väggarna. 
 19. mrknowitall fick en like av Mats A i TV-bilden fryser   
  Jo så är det väl, men hur skulle man lösa det annars? Det är ungefär som att klaga på att man inte kan köra till verkstaden när bilen är sönder, eller att man måste till akuten när man är sjuk.  Eller att man inte kan sitta på grenen man sågar av. :-)
 20. mrknowitall fick en like av Johansson Fredrik i Stulen på GB   
  Jag har några blu-raykopior på åtminstone 90 GB som jag kan maila över om du vill. Då får du iallafall tillbaka det mesta. 
 21. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i dosan i väggen   
  Troll var roligt att höra. Undertecknad och övriga här på forumet har troligen hjälpt hundratals genom åren men det är lätt tröstlöst att hjälpa folk som inte engagerar sig att lägga en minut på en beskrivning av sitt fel. Om du istället beskriver konkret vad du har, kanske tom med hjälp av bilder, vad exakt som dragits ut eller ev skadats så ökar chansen att få hjälp. 
 22. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i Koppla in digitaltv med egen fjärrkontroll   
  Vid det här laget har han nog både slängt ut kartong, box, och tv om det inte funkar...Det enda som finns kvar är nog en gömd kontroll nånstans
   
 23. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i lösenord epost   
  Du kan få ett av mig 
  Användarnamn : Dettaärett
  Lösenord :           Kundforum
 24. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i TV-bilden fryser   
  Till Bernt Göran, bra idé att koppla direkt till mediaomvandlaren. Funkar det inte då, och om du har en annan kabel än tidigare så har du uteslutit all egen utrustning och felet kan bara ligga hos Telia. 
  Till Maj, ingen operatör garanterar någon som helst funktion trådlöst eftersom det är tekniskt omöjligt att göra det. Prova samma lösning som BG ovan. 
 25. mrknowitall fick en like av Anaesthisia i TV-bilden fryser   
  Ja det kan bero på mycket och alla gemensamma orsaker mynnar ut i att du inte har tillräckligt med överföring fram till din box. Eftersom du inte över huvud taget beskriver vad du har för uppkoppling och sedan lokal utrustning och anslutning i hemmet går det inte hjälpa dig vidare. Återkom med det så kommer du få bättre hjälp. Beskriv i detalj vad du har, gärna med bilder och modellnummer och vad du provat och inte provat.